Tuoreimmat blogikirjoituksemme löytyvät uusilta verkkosivuiltamme

Etätyön kolme ällää

Kun aloin tehdä lopputyötäni viime vuosituhannella, pääsin matkustamaan viikoittain Helsingistä muutamaksi päiväksi Tampereelle. Sitä rataa jatkoinkin viisi vuotta. Omasta mielestäni olin etätöissä kun olin Tampereella, työkaverien mielestä silloin, kun olin kotona. Kiitos edistyksellisen työnantajan, järjestely toimi hienosti.

Tänä keväänä koko Suomi on opetellut tekemään töitä etänä. Tässä poikkeavassa tilanteessa sujuvalla etäarjella on kolme tärkeää tekijää: luottamus, läsnäolo ja läpinäkyvyys. Mutta suurin niistä on luottamus, ja sen merkitys on todella korostunut, kun olemme valmentaneet esimiehiä ja henkilöstöä uudenlaisen työkulttuurin parissa.

Luottamus on kuin sopimus. Sen tarpeen huomaa vasta, kun tulee ongelmia. Luottamus tiimin kesken tai esimiehen ja alaisen välillä on se voiteluaine, joka siloittaa pätkivän videopuheluyhteyden ja antaa mielenrauhan sekä rohkeutta järjestellä etäpäivän aikataulu työnteon kannalta toimivimmin. Luottamuksen ylläpitäminen on jokaisen vastuulla.

Läsnäolo on luottamuksen mahdollistaja. Ennen läsnäolo tarkoitti istumista konttorilla, teki sitten tulosta tai ei. Etätyössä läsnäolo tarkoittaa oikeastaan tavoitettavuutta. Jos kaveriin tai pomoon saa tarvittaessa yhteyden, ei epätietoisuus pääse kalvamaan mieltä. Nykytekniikalla läsnäolon tunnetta voi monin tavoin lisätä: videopuhelun hyvä äänenlaatu, työkaverin videokuva, jaetut ja avoimet kalenterit, pikaviestinten automaattiset tavoitettavuusmerkinnät ja sopivien viestikanavien valikoima helpottavat tavoitettavuutta ja auttavat myös hiljaisempia osaajia viestimään tasa-arvoisesti.

Läpinäkyvyys on kolmas tärkeä tekijä. Avokonttorissa ei pääse piiloon kuin vessaan, mutta etätyössäkin voimme "nähdä" toisemme paitsi videoyhteydellä, myös pilvipohjaisten, jaettujen työvälineitten ja työstettävien dokumenttien kautta. Yhteiset raportit, kanban-taulut ja tehtävälistat helpottavat työtä. Mutta läpinäkyvyys tarkoittaa ennen kaikkea yhdessä sovittuja tavoitteita sekä avointa ja aktiivista viestintää. Omassa tiimissäni aloitamme jokaisen aamun listaamalla päivän tekemiset pikaviestikanavalle. Läpinäkyvyys on itse asiassa lisääntynyt toimistoympäristöön verrattuna merkittävästi!

Kokoaikainen etätyö edellyttää uusia toimintatapoja ja osaamisen päivittämistä.

Kaikille uudet toimintatavat eivät vielä tunnu luontevilta. Joku kokee videoyhteyden ja pikaviestimen "vihreän pallon" kyttäämiseksi. Toisen osaaminen ja luottamus digivälineisiin tarvitsee kohennusta. Kolmas kaipaa enemmän luottamusta, läsnäoloa ja läpinäkyvyyttä – siinä voivat auttaa esimies ja työkaverit.

Näitä asioita käymme läpi myös Kokopäiväinen etäjohtaja -webinaarivalmennuksessamme yhdessä Valmennustrion Juha Kojosen kanssa. Luottamus, läsnäolo ja läpinäkyvyys sisältävät myös juridisia näkökulmia, joita käsitellään ajankohtaisissa lakitiedon webinaareissamme.

Miksi en antanut etätyölle kuutta ällää? No itse asiassa keksin vain kolme :) Mutta etätyö on tätä päivää – älä jää eiliseen!